Costinesti, 25 Meter

Talort: Costinesti, 25 Meter
Höhenunterschied: 0 Meter
Streckenflug: Nein
Seilbahn: Nein
Windenschlepp: Nein
Walk and Fly: Nein
GPS Tal: 43° 56' 00'' N,28° 38' 00'' O
Descriere: Decolarea se face din "Golful Francez", aici faleza este mai putin inclinata.
Poti aseza parapanta chiar in buza falezei, apoi sa cobori cat permit suspantele si decola in gonflaj.
Un alt mod de decolare, mai lejer, este sa asezi parapanta in spatele drumului (astfel scapi de rotor), acolo unde simti ca briza se manifesta si langa sol, gonflezi si te deplasezi spre faleza. Este bine sa te intorci din timp pentru ca ascendenta falezei te va ridica.
Daca briza este foarte tare sau bate un vant puternic (poate fi o masa de aer care se deplaseaza) poti decola de pe plaja. Asezi aripa pe iarba de la baza falezei, gonflezi si urci cativa metri, cu comenzile putin trase, pe faleza. Cand simti ca nu mai poti mentine aripa, decolezi cu spatele.
Intoarcerea se va efectua in aer, imediat intri in viraj larg pentru a prinde dinamica.
Este indicat ca in astfel de situatii sa nu zbori peste faleza ci mult in fata ei, peste mare.
Cu deltaplanul trebuie decolat numai din buza falezei si cu ajutor la cabluri!
Pentru deltaplan trebuie sa aveti o mare experienta de zbor. Defapt, va veti convinge singuri in momentul cand sunteti gata de decolare pe marginea falezei unde ai senzatia ca lipseste ceva. Intr-adevar nu ai unde sa alergi, decolarea se rezuma doar la un pas pe care trebuie sa-l faci dupa care urmatorul in gol!
Totusi la briza de 6 m/s aripa urca peste faleza cu conditia sa faci virajul rapid.
Atentie: Nu decola singur cu deltaplanul la faleza!


Acces: Decolarea se face din Golful Francez, si ajungi prin satul Schitu dupa ce treci calea ferata apoi pe drumul de pamant care este bine amenajat de pescari. Ca un indiciu, de la hotel Forum spre sud inca 500 m.

Flug

Aici trebuie sa zbori, cuvintele nu pot descrie pe deplin fericirea imensa pe care o simti cand te afli in aer .
Aceasta faleza (4 km) iti da posibilitatea sa zbori atat timp cat bate briza (minim 4 m/s) iar daca ea nu se opreste nici seara…
La Costinesti niciodata nu vei zbura singur, locul a devenit atat de popular printre zburatori incat mereu vei intalni pe cineva cunoscut. In plus, pescarusii te insotesc peste tot , mereu curiosi de ceea ce vad.
Cand briza este de peste 6 m/s poti urca la 50 m peste faleza ,iar perspectiva magnifica care ti se infatiseaza te face sa intelegi de ce iubesti atat de mult zborul.
Cu toate ca totul este super, daca nu esti atent la zbor poti avea surprize neplacute la decolare, aterizare chiar si in zbor atunci cand este aglomeratie. Regulile de patrulare trebuie respectate intodeauna chiar daca nivelul de pregatire al celor care zboara nu este acelasi. Mai ales in zona numita “la gunoaie”trebuie atentie pentru ca jos plaja este inlocuita de pietre si scoici astfel ca aterizarea in caz de nevoie este dificila mai ales cu deltaplanul.
Tot in Costinesti dar spre “Epava” exista o alta faleza, mai salbatica dar ceva mai inalta decat cea prezentata mai sus. Pentru diversitate poti zbura si aici, zona cea mai interesanta este spre farul din Tuzla. Malul nu mai este uniform, sunt mai multe promotorii, vegetatia mai abundenta insa plaja este la fel de placuta si deloc aglomerata.
Daca iarna vii din intamplare la mare vei constata cu surprindere ca poti zbura la faleza pe latura de NE a Golfului Francez,(crivatul bate din NE) e drept ca inaltimea nu mai este aceeasi dar poti ramane in aer chiar si in aceste conditii ore intregi.
Specificul climatic a impus studierea fenomenului denumit sugestiv "Termica Magica". Este vorba despre termica generata de Marea Neagra in anumite conditii. Termica a fost exploatata cu urcare la peste 100m peste faleza, apoi spirale in continua urcare si deplasare datorita brizei pana in satul Schitu.
Acest fenomen ar putea permite zboruri de distanta in lungul litoralului (norii Cu formandu-se la H maxim 500m si doar in lungul falezei, putin in interiorul uscatului) cu deltapalnul si parapanta.


Paragliding Fluggebiet Europa Rumänien ,Costinesti,costinesti
6 Votes 1489 Hits
[naturfly]
costinesti
Paragliding Fluggebiet Europa Rumänien ,Costinesti,
5 Votes 1185 Hits
[naturfly]
Paragliding Fluggebiet Europa Rumänien ,Costinesti,
5 Votes 1354 Hits
[naturfly]
Mehr Bilder ansehen

Startplätze

Landeplätze